download

Zanimljive Činjenice o kultnim filmovima

Tokom svakog snimanja dešavaju se zanimljive stvari za koje gledalac ne zna a ponekad su vrlo zanimljive.

Predsavljamo deset filmskih činjenica za koje vjerovatno niste zbali:

268x0w

1.  Popularni Diznijev dugometražni crtani film Kralj lavova je prvobitno trebalo da se zove Kralj džungle, ali je tokom njegovog stvaranja odlučeno da taj naslov nije prikladan budući da lavovi ne žive u džungli, već u savani.

2Nikol Kidman je u filmskom mjuziklu Mulen ruž nosila najskuplju ogrlicu ikada prikazanu na filmu. Ona je imala čak 1.308 dijamanata i koštala je oko milion dolara.

3. Budžet za Petparačke priče Kventina Tarantina je bio svega 8 miliona dolara, od čega je čak 5 iskorišteno za honorare glumaca. Podsjećamo vas da je film zaradio malo više od 200 miliona dolara na svjetskim bioskopskim blagajnama.

4. Slika Krik Edvarda Munka je poslužila kao inspiracija za plakat za film Sam u kući (Home Alone)

5Riječ „mafija“ nijednom nije pomenuta u filmu “Kum”. Prava mafija je insistirala da bude tako.

download

6. Prvi deo akcionog serijala Umri muški je adaptacija knjige Ništa ne traje vječno Roderika Torpa. Zanimljivo je da je uloga Džona Meklejna prvobitno ponuđena Frenku Sinatri koji ju je odbio jer je smatrao da je previše star (tada je imao 76 godina). Brus Vilis je bio sledeći izbor i ostalo je, naravno, historija.

8. Glumica Sofi Tarner se proslavila ulogom Sanse Stark u seriji Igra prijestola. Kao i drugi likovi iz porodice Stark, ona je u prvoj sezoni serije imala svoga vuka zaštitnika. Manje je poznato da je ona psa koji igrao ovu ulogu usvojila.

9. Ako ste mislili da Kvaj Gon Džinov transmiter u filmu Ratovi zvezda — epizoda I: Fantomska pretnja izgleda kao ženski brijač kompanije Gillette, bili ste 100% u pravu. Naime, kreatorima uređaja u ovom filmu se svideo njegov dizajn i odlučili su da ga iskoriste i samo malo dopune nekim detaljima.

10. Autori filma Osmi putnik su planirali da glavni lik Ripli bude muškarac, ali su se u poslednjem trenutku odlučili za Sigurni Viver, smatrajući da će biti manje očekivano ako jedina osoba koja je preživela susret sa čudovištem bude žena.

Comments are closed