MENI

sff

Počinje 27. izdanje Sarajevo Film Festivala

Gradske ulice već odišu festivalskom atmosferom, plakati i festivalske zastavice mogu se posvuda vidjeti, a Srce Sarajeva kao svojevrsna “maskota” Sarajevo Film Festivala kuca i povezuje poklonike filmskog platna u radosti ponovnog živog susreta sa filmskim autorima i generalno prepoznatljivom festivalskom atmosferom.

Na renoviranom Pozorišnom trgu, koji je glavno festivalsko okupljalište, večeras počinje 27. izdanje Sarajevo Film Festivala, koje će trajati do 20. augusta i, kao i uvijek, ugostiti velika imena iz svijeta filma.

Svečanu ceremoniju otvaranja vodit će sjajni mladi glumac Dino Bajrović, a festival će otvoriti novi film bh. oskarovca Danisa Tanovića – “Deset u pola”. Film će biti prikazan na 15 lokacija u Sarajevu i Mostaru.

Osim na festivalskom trgu, filmska čarolija osjetna je i u drugim dijelovima glavnog grada BiH, koji su također ukrašeni crvenim zastavicama i drugim festivalskim obilježjima.

Ovogodišnjem izdanju prisustvovat će veliki reditelj Wim Wenders, kojem će u sklopu 27. SFF-a biti uručeno i Počasno Srce Sarajeva, u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista