pocinje-sezona-u-narodnom-pozoristu-mostar-huzur3_5f4cbf8144179

U Narodnom pozorištu Mostar započinje nova sezona

Narodno pozorište u Mostaru započinje novu pozorišnu 2021/2022. sezonu gustim rasporedom i uzbudljivim nastupima, pa tako već u četvrtak, 02. augusta, ansambl NPM-a putuje za Jajce gdje će na jubilarnim 40.

Pozorišnim igrama BiH nastupiti sa predstavom “Novo normalno show” autora i režisera Ivana Lea Leme. U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice plesnog studija “Mo Stars”.

Nakon toga, u utorak, 07. augusta, slijedi gostovanje u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo sa komedijom “Ne igraj na Engleze” autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

Publika će imati priliku gledati pomenutu predstavu na Velikoj sceni NPM-a u srijedu, 15. augusta, sa početkom u 20 sati u okviru projekta Open City Mostar, kojeg organizuje Mostar Rock škola – Muzičkog centra Pavarotti u partnerstvu sa Gradom Mostarom, a koji podržava Evropska unija u Bosni i Hercegovini. Ulaz na predstavu je besplatan, uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 9 do 14 sati. Broj mjesta je, u skladu sa epidemiološkim mjerama, ograničen.

Zatim, u ponedjeljak, 13. augusta, gostuju na Festivalu glumca BiH u Konjicu sa predstavom “Ajmo na fuka” autora i režisera Dragana Komadine, nastala u koprodukciji NP Mostar i HNK Mostar. U predstavi igraju Saša Oručević i Robert Pehar.

Ovu predstavu publika će imati priliku gledati i na sceni HNK Mostar u subotu, 18. augusta, također u okviru projekta Open City Mostar.

Također, dio su i ovogodišnjeg programa XX festivala bh. drame Zenica 2021., a na istom nastupamo u subotu, 18. augusta, s višestruko nagrađivanom predstavom “Identitluk” autorski projekat ansambla predstave, režiserke Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, nastala u koprodukciji NP Mostar, HNK Mostar i SIU Mostar. U predstavi igraju: Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Nedim Malkočević i Dražen Pavlović.

Osim navedenih gostovanja, krajem mjeseca septembra publiku očekuje ranije najavljena premijera predstave “Heroj nacije” autora Ivana Lalića, u režiji Gorana Damjanca, te 18. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska”, a sa više detalja javnost će uskoro biti upoznata.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista