MENI

bioskop

Film Doma za djecu bez roditeljskog staranja u selekciji dva festivala

KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja u saradnji sa Udruženjem za Kulturnu i Medijsku Dekontaminaciju snimio je kratki film „Koji vam je ovo planet?“ i koji je uvršten u selkciju 8. Međunarodnog festivala kratkog filma „Kratka Forma“  u Gornjem Milanovcu a koji se održava od 27. Septembra do 02. Oktobra. 2022 godine u okviru programa „filmsko stvaralaštvo djece i omladine 2022“.

Također film je selektiran i na Student World Impact Film Festival,  u Waldwicku, New Jersey od 13. – 18. Novembra, 2022 godine.

Film je autorski uradak štićenica i štićenika KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja a u kojem učestvuju i djeca migranti, Abulf ezl Hosseini, Safaa Almahi, koji su u trenutku snimanja boravila u BiH. Naslovnu ulogu odigrala je Kanita Mučišta dok ostale uloge igraju Misael Ibrahimović, Indira Osmanović, Amina Hašimović, Ajdin Osmanović kao i Mirza Tatarević.

U filmu se pojavljuje i bh reper Frenkie kao i bend Helem Nejse koji su i producirali pjesmu u filmu.

Radnja filma počinje kada djeca za lektiru dobiju knjigu kojom započinju putovanje. Putovanje na kojem stvaraju svoj svijet koji bi mogao biti i naš ako bi dozvolili da ga gledamo njihovim očima i iz njihove perspektive.

Direktor fotografije i montažu radio je Mirza Ajnadžić, ton Slađan Vujić dok je mentor na filmu bio Zoran Ćatić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista