netflix i oscar

Mnogi Netflixovi filmovi imaju dobre šanse za osvajanje Oscara 2022. godine

Naredna dodjela Oscara, održat će se 27. marta 2022. godine u holivudskom Dolby Theatreu.


Službene nominacije za 94. dodjelu Oscara bit će objavljene 8. februara naredne godine.
Nagađa se da će Netflix biti streaming servis s najviše nominacija. Netflix je servis za streaming na pretplatu koji članovima omogućuje gledanje serija i filmova bez reklama na uređaju koji je povezan s internetom.

I ove godine Netflix polaže sve nade u svoje filmove, one koji su već prikazani ili će tek biti prikazani, priželjkujući da će upravo oni dobiti neke od nominacija za dodjelu Oscara 2022. godine.


Svoju listu, na kojoj predviđaju kojim se naslovima Netflixa smiješe nominacije, i ove godine sastavila je ekipa iz NextBestPicture, nakon gledanja filmova čija je premijera održana poslije 1. marta ove godine.
Kategorije u kojima se očekuju nominacije: najbolji film, najbolji redatelj, najbolji glavni glumac, najbolji adaptirani scenarij, najbolja fotografija, najbolja montaža.

Puno se očekuje od Netflixova vesterna ‘The Power of the Dog’, snimljenog prema knjizi Thomasa Savagea. Ovim se projektom inače Jane Campion na velika vrata vratila u svijet režije, a očekuje se i da bi nominaciju za najbolju žensku sporednu ulogu mogla dobiti Kirsten Dunst.

Za film, The Lost Daughter, se očekuje nominacija za najbolju glavnu glumicu.

Film “The Lost Daughter’, nastaao je po istoimenom romanu Elene Ferrante. Glavna uloga dodijeljena je Oliviji Colman, glumici koja je proteklih godina za svoj rad nagrađena brojnim priznanjima.

U muzičkoj drami “Tick, Tick…Boom” se očekuje nominacija za najboljeg glavnnog glumca i najbolju montažu.

Muzička drama s Andrewom Garfieldom u glavnoj ulozi i s redateljskom palicom u rukama Lin-Manuela Mirande, prema filmskim kritičarima Varietyja, ima velike šanse za nominacije za Oscar 2022. godine.

Za čak dva od tri naslova Sony Animationa, Netflix bi trebao dobiti nominacije na 94. dodjeli Oscara, a među njima je sigurno “Porodica Mitchell protiv strojeva”, premijerno prikazan 30. aprila.

I ništa manje važna kategorija, ona za strani film, mogla bi donijeti nominaciju, talijanskom filmu ‘The Hand of God’ redatelja Paola Sorrentina. Ovaj film već je primio brojne nagrade na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, a premijera na Netflixu zakazana je za 15. decembar.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista