MENI

when-bts-jungkook-almost-did-not-become-a-part-of-the-grammy-nominated-award-for-being-too-shy-heres-what-happened-01

Jungkook iz BTS-a će objaviti svoj prvi solo album

Nakon izvješća Sports Chosuna koje je tvrdilo da će album biti objavljen 14. jula, Big Hit Music je potvrdio da album dolazi, ali još uvijek nisu podijelili datum izlaska.

Izdavateljstvo je reklo Star Newsu: “Obavijestit ćemo javnost čim bude potvrđen raspored izlaska solo albuma Jungkooka.”

25-godišnja zvijezda BTS-a, čije je puno ime Jeon Jungkook, već je objavio niz solo pjesama poput “Still With You”, “Dreamers”, “My You” i “Stay Alive”.

U međuvremenu, BTS slave svoju desetu godišnjicu s novom pjesmom pod nazivom ‘Take Two’.

K-pop ekipa koja također uključuje SUGA-u, Jimina, V-a, RM-a, J-Hope-a i Jina, će objaviti svoju drugu pjesmu ove godine, nakon pjesme ‘The Planet’ iz maja, 9. juna u čast svojoj odanosti fanovima.

Big Hit Entertainment je rekao: “Pjesma prenosi njihovu zahvalnost prema ARMY-ju za svu ljubav koju vam pružate i njihovu želju da uvijek budu s vama.

“Izražavamo iskrenu zahvalnost ARMY-ju što ste desetu godišnjicu učinili mogućom s vašom beskrajnom ljubavlju prema BTS-u.”

Južnokorejski bend slavi deset godina 13. juna.

BTS također najavljuje svoj događaj BTS Festa koji će trajati dva tjedna u Seulu.

Počinje 12. juna i traje do 25. juna, a održavat će se na važnim znamenitostima poput rijeke Han i Seoulske kule.

Glavni događaj održat će se u parku rijeke Han 17. juna.

Planirano je objavljivanje dosad neviđenog sadržaja, posebnih izdanja, uključujući solo radove i mnogo više.

Bend trenutno prolazi kroz neku vrstu pauze dok se fokusiraju na solo projekte i obavljaju vojnu službu, a SUGA je prethodno izjavio da s nestrpljenjem očekuje dan kada će se ponovno okupiti i nada se da imaju dugoročnu budućnost.

Govoreći svom kolegi iz benda RM-u u epizodi svog podcasta “Suchwita”, rekao je: “Sanjam o budućnosti u kojoj će nas sedam biti zajedno sve do smrti. Volio bih da nas sedam bude zajedno još dugo, dugo vremena.

“Ne znam koliko će vremena još proći, niti koliko dugo ćemo nastaviti ići naprijed, ali čak i kada ostarimo i prestanemo s promocijom kao grupa, nadam se da će svi članovi BTS-a biti zajedno.”

BTS, koji su se formirali 2010. godine, najavili su svoju pauzu u junu 2022. godine.

Pored usredotočenosti na solo glazbu, Jin i J-Hope su krenuli na obaveznu vojnu službu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista