aki_rahimovski_crnobijela_rassrbija

Preminuo legendarni pjevač Aki Rahimovski

Domaću javnost u subotu je šokirala vijest o smrti Akija Rahimovskog, legendarnog pjevača Parnog valjka. Iza sebe je ostavio bezvremenske hitove te je čitavu karijeru bio pod svjetlom reflektora, ali o privatnom životu Aki je rijetko govorio.

Sahrana i posljednji ispraćaj frontmena Parnog Valjka Akija Rahimovskog održat će se u Zagrebu tokom ove sedmice.

Iako je pjevač već nekoliko godina živio u Sloveniji, gdje je i preminuo u 67. godini, sahrana će se održati u prijestolnici Hrvatske.

Zvaničan uzrok smrti Rahimovskog bit će poznat nakon obdukcije. Popularni hrvatski muzičar preminuo je u 67. godini, samo nekoliko dana nakon operacije tokom koje su mu ugrađena četiri stenta.

Zdravstveni problemi Rahimovskog nisu nova pojava, a 2018. godine imao je blaži moždani udar zbog čega je bend bio primoran otkazati sve nastupe na neko vrijeme.

Kristijan Rahimovski, sin muzičara Akija Rahimovskog, emotivnom porukom na Instagramu oprostio se od oca poručivši da je otišao prerano, ali da mu je utjeha što će ga “bar dijelom imati u njegovim pjesmama”.

Aki Rahimovski i supruga Ingrid u braku su bili više od 40 godina, a prije dvije godine je na svijet stigla njegova kćerkica Antonija koju je dobio u vezi s partnericom Barbarom.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odjsek klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista