MENI

w660_561821_sassja_photo04_tajanadedistarovi_universalmusi

Sassja singlom ‘Tišina’ najavila stilski zaokret u karijeri

‘Uzela sam vremena za sebe, porodicu, prijatelje i pustila da se novo stvaranje samo dogodi…’, opisuje pjevačica i autorica teksta Sanela Josipović Sassja, ističući kako ne smatra da se vraća kao ‘nova Sassja’ nego zrelo i u harmoniji sa samom sobom nastavlja svoj muzički put – radeći ono što voli.

Singl kojim okreće novu stranicu inspirativnog muzičkog poglavlja kreativno je upotpunio Baby Dooks koji potpisuje i produkciju, dok Marko Gaćina stoji iza miksa i masteringa snimke.

„Baby Dooks i ja smo već nekoliko godina stalno u kontaktu, razmjenjujemo ideje i novu muziku koja nas inspiriše. Tako se dogodila ‘Tišina’ uslijed čega sam shvatila da to je ono što želim čuti i smjer u kojem želim nastaviti raditi“, komentariše Sassja presretna jer joj je upravo ova pjesma nakon dugo vremena probudila taj duboki to-je-to osjećaj.

Uz spomenute saradnike, Sassja se okružila timom ljudi koji su upotpunili njenu viziju prenijevši „Tišinu” u video. „Trebala sam nekoga ko vidi ono isto što i ja vidim dok slušam pjesmu. Jednostavno nisam željela da se moja vizija pretvori u tuđu koliko god se nekad ‘tuđe pokazalo bolje’. Tajana (redateljica spota) i ja smo se povezale na istim ‘kreativnim dužinama’, a takve saradnike je teško ili gotovo nemoguće naći.“

“Sassja je s pjesmom ‘Tišina’ u moj život ušla u pravom trenutku, a da ona to nije ni znala. Taman sam izlazila iz nekog svog dubokog osobnog mraka, veoma dramatično, skoro vrišteći, ne sluteći da se stvari mogu preokrenuti na jedan vedriji, ‘vidi jes lijepo’ način. Sama pjesma me odmah ‘dobila’”, progovara redateljica Tajana Dedić – Starović, “Kroz čitav spot dominira motiv slobode – u pokretu, izrazima, bojama i simbolima. Puno je načina na koje čovjek može biti slobodan, a mi smo se odlučili prikazati one malo suptilnije koji vode ka određenoj pozitivnoj katarzi.”

Posebnu ulogu imala je Melisa Činić SHZa koja plesnom koreografijom gledatelje vodi kroz narativ spota, dok je koristeći Sassjino lice kao umjetničko platno, za potpuni vizualni efekt zaslužna ŠminkeriTZa. Zadovoljna saradnjom s ekipom koju sada naziva i svojom porodicom, ŠminkeriTZa dodaje kako je iskustvo rada na ovom spotu prepunom simbolike, i samu potaknulo da izađe iz zone komfora, ali i da osobno i umjetnički napreduje.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista