MENI

2

Uprkos teškom zdravstvenom stanju Zoran Kalezić snimio novi spot

Zoran Kalezić, velikan crnogorske i ex-jugoslovenske muzičke scene ostvario je jednu od svojih velikih životnih želja. Uprkos veoma teškom zdravstvenom stanju, uz prijateljsku podršku Galileo productiona i reditelja Nikole Vukčevića, snimio spot za singl “Za Irenu”, sa albuma “Spomenar”, koji je izdao Jugoton – Croatia u junu ove godine.

Numera „Za Irenu“ posvećena je Zoranovoj supruzi Ireni, ali kako i sam pjevač kaže, u pitanju je „pjesma koja nosi univerzalnu poruku, posvetu ljubavi bez koje život nema smisla“.

Tekst numere radila je Natalija Preočanin Samardžić u saradnji sa Zoranom Kalezićem, muziku je radio Mirsad Serhatlić, a aranžman Aleksandar Kovačević.

Muzički spot snimljen je u CUE hotelu u Podgorici, a osim Zorana Kalezića protagonisti su Slobodan Vukčević i Sanja Stupar iz plesne škole Sonrisa, kao i Danijela Drašković (violina) i Jovana Timotijević Novaković (violončelo).

Zoranu je na setu pružala podršku i supruga Irena, tako da je uspio, neobjašnjivom snagom želje i volje, da realizuje i ovu priču i ostavi trag na muzičkom nebu svoje najveće životne ljubavi.

Podsjetimo, Kaleziću su kolege nedavno uručile od PAM-a Priznanje za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji muzičke umjetnosti Crne Gore i od kuće iz koje je potekao KIC Budo Tomović (Dom omladine) Zahvalnicu za veliki doprinos razvoju ansambla i očuvanju tradicije Podgorice i Crne Gore, dok je od Estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore dobio Nagradu za životno djelo, za izuzetne zasluge postignute u muzičkom stvaralaštvu Crne Gore.

Ostaje još jedna velika želja Zorana Kalezića, a to je da snimi spot za numeru “Kari Šabanovi”, gdje bi sa šahovskim velemajstorom Božidarom Bonjom Ivanovićem, sinom besmrtnog Aleksandra Lesa Ivanovića, simbolično prošao kroz njihovu ulicu na Cetinju.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista