MENI

Weeknd

Weeknd prikupio 5 miliona dolara za humanitarni fond

The Weeknd je prikupio 5 miliona dolara (4,1 milion funti) kao dio njegove posvećenosti borbi protiv globalne gladi.

U ponedjeljak, pjevač hita Blinding Lights, pravim imenom Abel Tesfay, uručio je ček rukovodiocima Svjetskog programa za hranu SAD na događaju u Los Angelesu nakon njegovog koncerta After Hours til Dawn Tour u gradu.
Weeknd, koji služi kao ambasador dobre volje Svjetskog programa za hranu UN-a, priložio je 1 dolar (0,83 funti) u fond od svake prodane karte za njegovu turneju po stadionu u Sjevernoj Americi, kao i prihode od ekskluzivnog humanitarnog fonda XO/U.N., majica turneje Svjetskog programa hrane.

Osim toga, The Weeknd-ovi korporativni partneri, zakupodavci turneja i pristalice također su se potrudili da doniraju, dok je odbor direktora Svjetskog programa za hranu u SAD-u, zajedno sa drugim donatorima, dao još milion dolara (836.124 funti). Šefovi na berzi kriptovaluta Binance dodali su svoj doprinos od 2 miliona dolara (1.661.302 funti).

Prikupljena sredstva će podržati različite aktivnosti Svjetskog programa za hranu UN-a, a dio novca će biti namijenjen za hitnu pomoć sa hranom za majke i djecu u sjevernoj Etiopiji.

“Duboko smo zahvalni i ponizni zbog postojane podrške The Weeknda, kao i njegovih vjernih obožavatelja i partnera,” izjavio je Barron Segar, predsjednik i izvršni direktor Svjetskog programa za hranu u SAD-u. “Abel je inspiracija za sve nas, a kroz njegove napore hiljade porodica će imati sigurnost hrane i nadu u bolju budućnost.”
Vijest dolazi nakon što je The Weeknd najavio dio svoje turneje za 2023. godinu, za koju će nastaviti da doprinosi novcem od svake prodane karte širom Evrope, Ujedinjenog Kraljevstva i Latinske Amerike.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista