MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT

Nastavci “Nemoguće misije” odgođeni zbog pandemije

Obožavatelji Nemoguće misije morat će još pričekati kako bi vidjeli nove nevjerojatne akcije Ethana Hunta u spašavanju svijeta.

U studiju Paramount Pictures odlučili su se za još jedno odgađanje novih nastavaka popularnog akcijskog serijala. Nemoguća misija 7 u kinima je trebala početi s prikazivanjem 23. jula 2021. i otad je pomjerena već nekoliko puta zbog pandemije koronavirusa koja je utjecala i na samu produkciju.

Najnoviji pomak je s 30. septembra ove godine na 14. juli 2023., što automatski znači pomak i za Nemoguću misiju 8 čiji datum više nije 7. juli 2023., već 28. juna 2024. godine.

Snimanje ovih filmova je veoma zahtjevno zbog velikog broja akcijskih scena i akrobacija: filmska ekipa nastoji što manje koristiti zeleni ekran tako da je za većinu scena potrebno dosta glumačke i ostale ekipe, te nekoliko lokacija širom svijeta. Oboje je tokom pandemije dosta nezgodno pa je snimanje nekoliko puta bilo stopirano.

U sedmom i osmom filmu ponovno ćemo gledati Toma Cruisea u ulozi agenta Ethana Hunta koji spašava svijet. Christopher McQuarrie, koji je radio na filmovimaNemoguća misija: Raspad sistema i Nemoguća misija : Odmetnuti režira nova dva filma, a u ostalim ulogama su Rebecca Ferguson, Hayley Atwell, Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Vanessa Kirby i Angela Bassett.

Nemoguća misija 7 možda je skinuta s ovogodišnjeg rasporeda, ali Cruise ima jedan drugi veliki film koji nam ovog proljeća stiže u kina. Riječ je o dugo očekivanom Top Gun: Maverick koji premijerno stiže 27. maja također nakon nekoliko odgoda.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista