MENI

image-284

Hit komedija “Državni lopov” u Domu mladih

Studio Teatar iz Zenice je producent predstave “Državni lopov” koja je nastala 2005.godine i koja je trenutno jedna od najduže živućih predstava u BiH. Ova predstava je do sada zabilježila preko 250 izvođenja i niz značajnih turneja, festivala i gostovanja (naglašavamo nekoliko turneja u Hrvatskoj i Crnoj Gori, turneja u Švedskoj, Njemačkoj, Luksemburgu i Švicarskoj).

 „Državni lopov“, nastao davne 1977. godine, jedna je od najizvođenijih predstava, a tekst je i danas je aktualan zbog novih “državnih lopova”. Komedija je to o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi ‘državni lopov’ i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unaprijeđenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko,  tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom odvjetnika on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj publiku nasmijati i opustiti. 

Uloge u predstavi tumače Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Oni također potpisuju i režiju ove hit komedije. 

Predstavu “Državni lopov” imat ćete priliku ogledati 14. decembra u Domu mladih sa početkom u 20 sati, a karte možete kupiti u sistemu kupikartu.ba.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista