MENI

pozoriste mladih

Predstava “Ništa nas ne smije iznenaditi” u Pozorištu mladih Sarajevo

Predstava “Ništa nas ne smije iznenaditi” igrat će se u Pozorištu mladih Sarajevo 30.03.2022. sa početkom u 20 sati.

Svijet živi od straha, a pozorište umire od gladi. Glumci dobijaju odluku svih odluka koja treba spremiti publiku na sve vrste nadolazećih katastrofa.

Sedam glumaca pravi predstavu koja educira ljude kako da se ponašaju u slučaju katastrofe Ništa ih ne smije iznenaditi. Prvo moraju odlučiti koja katastrofa im najviše prijeti, koja su sredstva borbe protiv, i kako da to da prenesu publici. Svako, vođen vlastitim strahom, vidi katastrofu i borbu sa istom drugačije. Putem različitih drilova (vojnih, evakuacijskih, protivpožarnih, antiterorističkih) svi se zapravo pitaju: Za šta se mi ovo sada spremamo? Sve to služi otkrivanju nerazrješenih drama.

Predstava govori prije svega o našem unutarnjem strahu od takvih događaja, o panici, anksioznosti, socijalnoj distanci, trijaži, algoritmima koji upravljaju našim potencijalnim ponašanjem. U pitanu je opstanak i pojednica i šire zajednice.

Katastofe donose promjene. Neizvjesnost. Postavljamo sebi i drugima neka osnovna pitanja kao što su: Šta se dešava? Šta ćemo sad? Šta će se desiti sa nama? Da li smo donjeli ispravne odluke? Da li uopće mi donosimo odluke ili to radi neko umjesto nas?

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista