MENI

studioooo

Studio Teatar uspješno realizovao projekt ‘Teatar na trgu’

Studio Teatar uspješno je realizovao projekat “Teatar na trgu“, produciranje i izvođenje teatarskog performansa na trgovima u četiri grada u Bosni i Hercegovini.

U samom performansu učestvuje više od četrdeset mladih iz Novog Travnika, Busovače, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Zenice. Autori performansa su glumice Lana Delić i Dženana Džanić, dramski pedagog i producent Oliver Jović i glumac Senad Milanović.

Umjetnički direktor performansa “Teatar na trgu“ je Nusmir Muharemović, a producent Mirza Begović, saopćeno je iz Studio Teatra.

Performansima u četiri grada prisustvovalo je više od 1.000 ljudi.

“Teatar na trgu“ je jednosatni spoj glumačke i performativne igre, muzike i plesa, kroz koje mlade glumice i glumci ukazuju na goruće probleme mladih u Bosni i Hercegovini, ali i probleme koji tište kompletno bosanskohercegovačko društvo.

Performans je ujedno i poruka mladih ljudi da se bore za bolje i ljepše sutra i da hoće da učestvuju u kreiranju svjetlije budućnosti za sve nas. Mladi su kroz različite radionice s profesionalcima iz oblasti teatarske umjetnosti učili osnove iz oblasti glume, pokreta, govora i plesa.

“Teatar na trgu“  se provodi u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), inicijative koju implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a koju finansira Austrijska razvojna saradnja

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista