MENI

lijevo desno

Uskoro predstava Zijaha Sokolovića “Lijevo Desno Glumac”

Povodom Dana Općine Centar, Komisija za pitanja mladih i JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizovat će pozorišnu predstavu Zijaha Sokolovića “Lijevo Desno Glumac”, koja predstavlja kombinaciju predstave, predavanja, team buildinga i radionice.

Sokolović, koji godinama izvodi predstavu “Glumac… je glumac… je glumac”, pojasnio je da je u trenutku kada je publika počela površnije reagovati na ovu predstavu, odlučio ponovo je približiti radionicom i predstavom “Lijevo Desno Glumac”.

Duhovito i filozofski, nizom primjera i uspoređivanjem stvarnosti i pozorišne umjetnosti, Zijah uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Zijah A. Sokolović je bh. glumac koji iza sebe ima preko 5.000 izvedbi monodrama i 76 nagrada, za svoje umjetničke kreacije.

Predstava će biti odigrana u velikoj sali CKM, Jelića broj 1, u petak, 6. maja, sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni CKM radnim danima od 10 do 12 sati, i od 16 do 20 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista