Naslovna

Influencerica prevarila tri miliona pratilaca, sve je pomno isplanirala!

Song Ji prevarila je čak tri miliona pratilaca na društvenim mrežama i brojne modne brendove, dok se hvalila lažnjacima i lažnim luksuznim životom koji je “vodila”.

Korejska influencerica Song Ji, poznatija o nadimku Freezia ili dear.zia, bila je sve do prije nekoliko sedmica jedna od najvećih zvijezda svoje zemlje, a onda je otkrivena prevara koju je napravila.

Popularnost ove 25-godišnjakinje naglo je porasla kada se pojavila u jednoj južnokorejskoj emisiji za upoznavanje “Single’s Inferno”, nakon čega su je na društvenim mrežama počeli pratiti milioni ljudi koji su se divili njenim skupocjenim i dizajnerskim stvarima, kojima se hvalila na sva zvona. Međutim,popularnost je pala jednako brzo kao što je i narasla, nakon što je otkriveno da su luksuzni predmeti kojima se hvali zapravo lažni.

Ne samo da je Song Ji nosila krivotvorenu dizajnersku odjeću u emisiji u kojoj se pojavila već je otišla i korak dalje snimajući sponzorisane objave na Instagramu i YouTubeu, a sve s lažnim proizvodima. Tako se u jednom videu pohvalila lažnom Diorovom torbicom, kao i lažnim parfemima.

Nije neuobičajeno da influenceri preuveličavaju svoje živote, ali njeno lažno predstavljanje posebno je pogodilo čak tri miliona obožavatelja koji su je pratili jer se njen imidž gradio na bogatstvu i privilegijama.

Song Ji se tako hvalila kako živi u Seoul Forest Trimageu, koji je na glasu kao jedno od najpoželjnijih stambenih kompleksa u toj zemlji i omiljen među K-pop idolima i slavnim osobama. Navela je i da je pohađala jednu od najboljih škola u Koreji, Sveučilište Hanyang, što je samo doprinijelo njezinoj popularnosti u zemlji opsjednutoj obrazovanjem.

No, nakon što je izbio skandal, obožavatelji su je dodatno istražili i otkrili da je pohađala plesni studij na Hanyangu, dok su drugi zaključili da je njen stan zapravo iznajmljen i da joj ne pripada. Nakon što je razotkrivena oglasila se i sama :

“Kao osoba koja sanja o pokretanju vlastitog brenda, duboko ću razmisliti o svemu. Sav sadržaj s otkrivenim lažnjacima je izbrisan, izvinjavam se i brendovima koji su zbog mene oštećeni”, poručila je Song Ji.

Međutim, od izvinjenja je kontroverza samo postala intenzivnija jer je otkriveno sve više i više dizajnerskih lažnjaka koje je pokazivala.

U međuvremenu je uklonila sve objave sa svojih računa na društvenim mrežama, osim rukom napisanog izvinjenja na Instagramu i videa na YouTubeu, a čini se da njen san o pokretanju vlastitog brenda nema više nikakve šanse.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista