MENI

image-461

Kim Kardashin se oglasila o kontroverznoj kampanji Balenciage: “Sigurnost djece mora se uzimati s najvećim poštovanjem”

Reality zvijezda i influencerica Kim Kardashian (42)  se oglasila na svom Twiteru povodom reklamne kampanje Balenciage koja je izazvala lavinu negativnih komentara.

U reklamnoj kampanji su prikazana djeca koja drže plišane medvjediće obućena BDSM stilu.

“Bila sam tiha proteklih nekoliko dana, ne zato što nisam bila zgrožena i ogorčena nedavnim Balenciaginim kampanjama, već zato što sam htjela priliku da razgovaram s njihovim timom kako bih sama shvatila kako se to moglo dogoditi ,” napisala je Kardashian u objavi.

Dodala je i kako je, kao majka četvero djece, potresena uznemirujućim slikama.

“Sigurnost djece mora se uzimati s najvećim poštovanjem i bilo kakvi pokušaji normalizacije zlostavljanja djece bilo koje vrste ne bi trebali imati mjesta u našem društvu. Cijenim Balenciagino uklanjanje kampanja i izvinjenje. Nakon razgovora s njima, vjerujem da shvaćaju ozbiljnost problema i da će preduzeti potrebne mjere da se to više nikada ne ponovi,” napisala je Kardashian na Twitteru.

Balenciaga je povukla problematičnu kampanju u utorak zbog sve većeg negodovanja javnosti.

Podsjetimo, u petak je Balenciaga podnijela tužbu od 25 miliona dolara protiv producentske kuće i scenografa koji stoje iza kontroverzne reklamne kampanje te se to čini kao očiti pokušaj prebacivanja krivnje na druge.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista