Naslovna Snjezana

“Snježana i sedam patuljaka” kakve nismo gledali do sad, patuljci elidirani ?

Prošlog ljeta smo saznali da Disney planira adaptaciju klasičnog animirano filma, “Snow White and The Seven Dwarfs”, u igranom obliku.

U junu 2021. smo objavljeno je da će glavnu ulogu tumačiti Rachel Zegler, a par mjeseci kasnije da će Gal Gadot igrati ulogu zle kraljice.

Danas, saznajemo i nešto o “problematičnoj” temi sedam likova koji su izostavljeni iz naslova igrane adaptacije. Naime, Disney se oglasio o predstavljanju likova sedam patuljaka u igranoj adaptaciji.

“Kako bismo izbjegli pojačavanje stereotipa iz izvornog animiranog filma, pristupit ćemo na drugačiji način predstavljanju ovih sedam likova, uz savjetovanje članova zajednice osoba sa dvarfizmom. S radošću ćemo podijeliti još pojedinosti o filmu kako produkcija bude započinjala” izjavio je službeni predstavnik Disneya na pitanje novinara Deadlinea.

Povod izjavi je bila kritika usmjerane filmu od strane Petera Dinklagea, nekadašnje zvijezde Igri prijestoljakoji je kritizirao Snow White zbog “nazadnosti” po pitanju sedam patuljaka i njihovom predstavljanju u igranoj adaptaciji. Dinklage je vrlo brzo primio službeni odgovor od strane Disneyja.

Kontroverze sa patuljcima na stranu, Disneyjevo saopštenje nam je dalo i uvid u stanje produkcije. Snow White, sudeći po istoj, nije još dovoljno sazrio za praktičnu realizaciju, u koju film tek treba ući. Disney opisuje pretprodukcijsku fazu filma kao “glomaznu”, vjerovatno sa ciljem davanja uvjerenja da će film biti promišljen. Sa svim tim na umu, 2022. možemo isključiti kao godinu izlaska filma.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista