MENI

NAslovna

Stigao je službeni naziv Amazonove serije “The Lord of The Rings”

Amazonovoa adaptacija “Gospodara prstenova” do sada je oslovljavana samo neslužbenim nazivom ali od jučer je predstavljen i puni naziv serije “The Lord of The Rings: The Rings of Power”.

Predstavljanje naziva serijala pratio je i novi teaser :

Teaser nam samo rezimira Tolkienov stih o Prstenovima moći, ali čak i to je dovoljno da zagolica maštu gledalaca. Službeni naslov serije nagovještava da će serija pratiti dešavanja uoči i oko Rata posljednjeg saveza, dvije hiljade godina i nekoliko vijekova prije Bilbove dugoočekivane zabave i Frodovog odlaska.

Ustvari, The Rings of Power je više punila redove sa nevoljama produkcije nego sa detaljima o samoj seriji. Prvo, za sami početak razvijanja serije, Amazon i njegovi partneri su morali osigurati prava od Tolkienove porodice, a stvari nisu započele sa letećim startom ni poslije licenciranja.

Amazon je navodno uložio 465 miliona dolara u stvaranje serije, odnosno prve sezone, čime je The Rings of Power postala najskuplja produkcija na svijetu, ali snimanje je prošle godine u Novom Zelandu obustavljeno, a produkcija se preselila u Veliku Britaniju. Amazon će seriju dalje razvijati u svom studiju u Britaniji, kako bi se ublažila početna cijena serije.

The Lord of The Rings: The Rings of Power  prikazivati će se od 2. septembra 2022. godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista