MENI

image-412

U Cineplexxu Sarajevo uskoro film koji donosi priču o životu Ferruccia Lamborghinija

U historiji kinematografije 2022. godina mogla bih ostati zapamćena kao godina biografskih ostvarenja. Posljednje u nizu, koje na velika platna domaćih kina stiže 8. decembra u Cineplex Sarajevo , donosi životnu priču Ferruccia Lamborghinija. Film Lamborghini – Čovjek iza legende posvećen je talijanskom biznismenu kojeg historija pamti kao osnivača istoimene marke sportskih automobila.


Osim ljubitelja automobila, u filmu će sigurno uživati i oni koji žele saznati i tajnu poduzetničkog uspjeha ovog Talijana. Uz poslovne uspjehe, Lamborghini je bio poznat i po svojoj ljubavi prema stilu života slavnih. Tako je jedna od legendi koja se veže uz njega ona da je imao drugačiji automobil za svaki dan u sedmici.


Uz Lamborghinija, u filmu ćemo susresti još jednog asa automobilske industrije – Enca Ferrarija. Dvojac koji je zauvijek promijenio automobilsku industriju odigrali su Frank Grillo i Gabriel Byrne. Međunarodnu glumačku ekipu je upotpunila i oskarovka Mira Sorvino, koja će se pojaviti u ulozi Lamborghinijeve druge supruge Annite Borgatti.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista