MENI

viber_image_2022-11-03_11-45-19-150-1

Amel Ćurić “Kad sam prvi put čuo pjesmu naježio sam se…”

Nakon duže pauze Amel Ćurić je sve svoje fanove i publiku obradovao novom pjesmom koja nosi naziv “Pusta avlija”. Tim povodom ugostili smo Amela Ćurića u našem studiju.

Nakon što je na svom Instagram profilu podijelio post i najavio da ima spremnu novu pjesmu, publika je sa nestrpljenjem čekala da posluša “Pustu avliju”. Amel Ćurić je prilikom gostovanja rekao da se nada da će publika prepoznati posebnu emociju s kojom je pjesma otpjevana i da će je zajedno pjevati godinama koje su pred nama.

Zanimljivo je da je spot za pjesmu “Pusta avlija” urađen samo u jednom kadru, a Amel je imao potpuno povjerenje u Arneja Misirlića koji je radio spot. Amel je sa nama podijelio i anegdote sa snimanja spota, te rekao da je bilo zahtjevno i izazovno raditi na ovakvom spotu, jer jedan pogrešan korak znači da se sve mora snimati iznova. Ekipa je od ranih jutarnjih sati vrijedno radila na snimanju spota do iza ponoći, a ubrzo će Amel objaviti kako je to izgledalo na snimanju.

Stihove “Puste avlije” potpisuje beogradski hitmejker Dragan Brajović Braja, a muziku Joca Savić. Aranžman je radio Amelov prijatelj i kolega Adis Sirbubalo.

Amel je priznao da se pjesma “Pusta avlija” izdvaja od posljednjih pjesama koje je objavio, ali sudeći po reakcijama publike jasno mu je da je pjesma izašla u pravo vrijeme i da je “čista” emocija.

Dobra atmosfera, muzika za dobar osjećaj, zanimljiva priča i mnoštvo smijeha upotpunili su druženje sa Amelom Ćurićem.

U videu ispod pogledajte cijelo gostovanje i poslušajte koje su sve anegdote zadesile ekipu tokom snimanja pjesme “Pusta avlija”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista