MENI

dino-džihić

Dino Džihić : U jutarnjem programu premijerno otpjevao svoju pjesmu u aukustičnoj verziji

Gost pozitivnog jutra je bio talentovani zenički muzičar, prepoznatljiv po jedinstvenom stilu izvođenja pjesama, Dino Džihić.
Dino Džihić oduševljava publiku svojim, popularno rečeno “one man show” stilu koji obuhvata pjevanje i sviranje na više različitih instrumenata. Kombinirajući ritam sekvence svirane na touchpad-u u realnom vremenu, stvaraju osjećaj da svira cijeli bend.

Dino nam je priznao kako on smatra da se muzikom počeo baviti relativno kasno sa 15, 16 godina. Odgovor na pitanje zašto baš tad nas je nasmijao. “Razlog zašto sam se počeo baviti muzikom jeste što sam jednoj djevojci slagao da znam svirati gitaru. Međutim, kada sam naučio svirati gitaru nju to više nije interesovalo, pa sam naučio svirati i druge instrumente.” kazao nam je Dino kroz smijeh.


Sa talentovanim Dinom smo razgovarali o njegovim planovima, nastupima, o anegdotama koje prate njegove nastupe i mnogim životnim temama. Osim razgovora Dino nam je uljepšao jutarnji program izvođenjem mnogih poznatih hitova kao i premijernom izvedbom aukustične verzije njegove pjesme. A kako Dino zvuči, kao i cijeli razgovor možete pogledati na Facebook profilu RadijaM, na linku:

https://hr-hr.facebook.com/hitradio.radiom/videos/669826890573776/

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista