MENI

Eko srijeda Sandin

EKO SRIJEDA – Pridruži se malim koracima do velikih promjena

Posljedice klimatskih promjena osjećaju se u svim dijelovima svijeta. Polarne ledene ploče se tope, a razina mora raste. U nekim regijama sve češće dolazi do ekstremnih vremenskih uvjeta i kiša, dok se u drugima javljaju sve intenzivniji toplotni valovi i suše. Klimatske promjene nisu zaobišle ni Bosnu i Hercegovinu.

Stanovništvo BiH je u posljednjih nekoliko decenija počelo doživljavati štetne učinke klimatskih promjena zbog toplotnih valova koji su u ljetnim mjesecima uzrokovali suše i požare, te nepredvidivih proljetnih kiša koje su pokrenule poplave i klizišta. One utiču na ekonomiju, psiho i fizičko zdravlje ljudi, vodu, te na floru i faunu. Čovjek je veliki neprijatelj sam sebi kada su u pitanju klimatke promjene.

Radio M kroz program ima cilj da podigne svijest građana o klimatskim promjena, da ukaže na njihov negativan uticaj sa kojim se suočava kako cijeli svijet, tako i Bosna i Hercegovina, te da građane ekološki osvijesti počevši od svakodnevnih životnih aktivnosti.

Svake srijede (EKO Srijeda) u live programu Radija M razgovarat ćemo na temu očuvanja Zemlje a naši gosti, stručnjaci iz različitih oblasti, aktivisti i članovi udruženja koji su kompetentni sagovornici o klimatskim  promjenama i ekologiji ukazat će na važnost istog. Sagovornici će svoja znanja i iskustva dijeliti sa slušateljima, te ih na taj način edukovati i motivisati da počnu mijenjati svoje životne navike te da svakodnevno počnu razmišljati o okolini, tj. planeti Zemlji.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista