MENI

viber_image_2023-05-12_10-45-15

Grand Prix 2023 & Top Ten u Sarajevo dovodi osvajače evropskih i svjetskih medalja, gosti u studiju Nermin Potur i Hamza Turulja

Sedam dana ostalo je do početka drugog međunarodnog karate turnira “Grand Prix Sarajevo & TOP TEN” 19. maja u sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici sa početkom u 17:30.

Turnir se po drugi put se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a učešće je potvrdilo 14 takmičara, osvajača evropskih i svjetskih medalja koji dolaze iz deset država, Azerbejdžana, Belgije, Grčke, Španije, Turske, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije i domaćina Bosne i Hercegovine. Tim povodom ugostili smo Nermina Potura predsjednika i trenera karate kluba “Respect” organizatora takmičenja i Hamzu Turulju reprezentativca BiH.

U jednom veoma zanimljivom i veselom razgovoru saznali smo najbitnije detalje o predstojećem turniru koji će sigurno u budućnosti prerasti u tradicionalni.

Prošlogodišnji naslov pobjednika brani reprezentativac Hrvatske Enes Garibović. I ove godine učestovat će petoplasirani sa Olimpijskih Igara u Tokiju, Ivan Kvesić iz Hrvatske. Domaćina Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Rijad Džuho koji je učestvovao i prošle godine, te Hamza Turulja koji se po prvi put takmiči.

Za kraj druženja Hamza Turulja sa nama je podijelio jedan od karate poteza, Kizami zuki :).

@radio_m Kizami zuki u studiju Radija M 😎🥋💪#RadioM #muzikazadobarosjećaj #kizanizuki #karate #fyp ♬ original sound – Radio_M

Detaljnije informacije o takmičenju i ulaznicama dostupne su putem Facebook i Instagram stranice Grand Prix Sarajevo. Ulaznice je trenutno moguće naručiti samo putem Instagram stranice Grand Prix Sarajevo, a cijena iznosi 5 KM za tribine, te 10 KM za parter.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista