MENI

8-11-san-sustipanske-noci-gibonni-6

Na 32. rođendan Radija M Gibonni se prisjetio svojih početaka i najavio koncert. Prijateljstvo između Radija M i Gibonnija jedno je od najstarijih na Balkanu.

Na telefonskoj vezi Radija M pridružio se Gibonni iz sunčanog Splita, te sa svim slušaocima podijelio čestitku povodom 32. rođendana Radija M, ali i najavio koncert u Banja Luci.

Jedna od zasigurno najvećih regionalnih zvijezda Zlatan Stipišić Gibonni 18. juna na banjalučkoj tvrđavi Kastel održaće koncert za pamćenje.

Gibonni je poznat kao miljenik svih generacija, dobitnik je brojnih nagrada, i zasigurno je jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima, čije su melodije i tekstovi pronašli put do srca mnogobrojne publike, a ujedno postali i dio redovnog repertoara njegovih brojnih kolega na njihovim nastupima.

Svi fanovi i ljubitelji ove velike zvijezde koji njegovu samostalnu karijeru koja traje od 1991. godine, prate kroz njegove najveće hitove, zasigurno sa nestrpljenjem nakon dugo vremena isčekuju ovaj koncert. Za očekivanje je da će se i ovog puta za spektal 18. juna na tvrđavi Kastel tražiti karta više.

Ovaj autor koji je na muzičkoj sceni prisutan već više od 30 godina najpoznatiji je kao samostalni autor i pjevač čiji su veliki hitovi pokorili region. Kombinacija rocka i popa u njegovim pjesmama koju prati mediteranska nota, te fenomenalni tekstovi u kojima na hiljade obožavalaca pronalazi sebe, našli su put do srca mnogih i učinili Gibonnija istinskom zvijezdom. Kako je Gibonni u razgovoru naveo spoj Mediterana, Balkana i Svijeta čine njegove pjesme.

Gibonni se prisjetio i svojih prvih nastupa i koncerata, a rekao je da nastupi i koncerti nisu sport, to je duša, nije utrkivanje…

Pjesma “Cijele noći molio sam nebo” 1992. godine bila je u konkurenciji za Pjesmu godine, a Gibonniju je to bio veliki komplimnet.

“Radio M i Gibonni su jedno od najstarijih prijateljstava na Balkanu.” – rekao je u razgovoru Gibonni.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista