MENI

image-293

Bendovi Radno vrijeme i VHS ove subotu u Domu mladih

U subotu 18. marta u Amfiteatru Doma mladih u sklopu projekta „Alternativni centar“ nastupaju bendovi Radno Vrijeme i VHS. Koncert počinje u 20:00 sati, a ulaz je slobodan.

VHS je sarajevski hard rock sastav koji je nastao 2022. godine. Članovi su Din Karović (vokal), Dženis Glušac (solo i ritam gitara), Bakir Nuhić (bubnjevi) i Fariz Ablaković (bass). VHS kao grupa teži ka jedinstvenom i autentičnom muzičkom i scenskom nastupu, uz jedinstvene vizuale. Uskoro ulaze u studio da snime svoj prvi demo album.

Bend Radno vrijeme je nastao 2014 godine. Postava se mijenjala kroz godine da bi se stabilizovala na trenutnoj koju čine muzičari raznolikih pozadina. Bubnjeve svira Adna Kečević, bas gitaru Emir Kazazović, ritam gitaru Haris Šarić, solo gitaru Džemil Džigal a glavni vokal je Hana Hodžić. Snimili su album tokom pandemije za koji spremaju promociju po BiH. Njihov zvuk je sirov, jak i nešto što se na našoj BH muzičkoj sceni rijetko čuje. Kažu da sviraju prvenstveno za raju i da ostave svoj trag na BiH hard rock sceni.

Centar Skenderija je od 18. februara pokrenula prvu fazu razvoja projekta “Alternativni centar”, što podrazumijeva koncerte subotom u Amfiteatru Doma mladih. „Alternativni centar“ će biti postor za promociju umjetničkog stvaralaštva mladih u Sarajevu. Prostor za promociju alternativne i progresivne muzike / umjetnosti / kulture.

Dom mladih

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista