party report

Bogat kulturni i zabavni sadržaj u Sarajevu tokom vikenda

Glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo je i zimi središte kulturnih i zabavnih sadržaja. Različite kulturne i zabavne manifestacije održat će se i ovaj vikend.

BJELAŠNICA

Bosanskohercegovačke olimpijske planine Bjelašnica i Igman prepune su ovih dana kako domaćih tako i stranih turista. Bjelašnica je za 22. i 23. januara pripremila bogat sadržaj za sve koji se upute na ovu ljepoticu.


Lijepe vijesti stižu za vlasnike sezonskih karata, jer ukoliko ste vlasnik sezonskih karata, imate pravo testirati potpuno beplatno od 18. do 23.01.2022 novu uslugu FAST LINE, koju je ZOI’84 razvio prema modelu svjetskih skijališta. Dnevni kapacitet je 100 osoba. Svoje karte možete da preuzmete na kasi u Babinom Dolu.


Ako niste ljubitelj skijanja Muzički Festival Live Stage će i ovaj vikend publici ponuditi besplatne koncerte Zabranjenog pušenja, Srca i Srkleta. Na vama je samo da se utoplite i ponesete dobru energiju.

Odličan performans lokalnih i inostranih snowbordera u sklopu Kupa u disciplini Snowboard Slope tyle i Big air je još jedna od aktivnosti koja vas očekuje na Bjelašnici.

Narodnog pozorišta Sarajevo

U subotu, 22. 1. 2022. u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena dramska predstava „Gazi Husrev–beže ili: Bukagije“ rađena prema tekstu Džemaludina Latića, u režijskoj postavci Tanje Miletić-Oručević. Adaptaciju teksta i dramaturgiju potpisuje Hasan Džafić.

U predstavi igraju: Aldin Omerović, Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Emir Fejzić, Vedran Đekić, Merima Lepić-Redžepović, Ejla Bavčić-Tarakčija, Helena Vuković, Mehemd Porča, Damir Kustura, Hasija Borić-Stojić, Riad Ljutović, Alen Muratović, Nerman Mahmutović, Davor Sabo.

Zabava:

Ovog petka i subote cijeli People’s Sarajevo Club pleše i uživa uz muzički izbor EPIC BAND TRIO.

Club Špica nastavlja sa svirkama i super provodom uz live evente. Berna Balić i Vedran Doder su zaduženi za provod u petak.
Rezervacije su obavezne, zbog ograničenog broja mjesta i epidemioloških mjera (VPT pravilo ulaska u objekat).

Trezor, bassčinica 21.01.2022. godine p priprema novo Night Watch izdanje, ovaj put sa Zakky + Sektyk + Coldclaat Drum & Bass / Dubstep all night long. Start je u 23 sata, a ulaz u 5 KM do ponoći, 7 KM poslije.

U Dorian Grayu subota je rezervisana za Harisa Džananivića.

Restoran Prava priča u subotu nastavlja sa nastupima Nene Murica, koji već traje godinama i koji je već dugo garancija dobrog provoda i odlične zabave. Rezervacije su neophodne, a broj mjesta je ograničen.

U Silver and Smoke u petak od 23 sata u novom krugu evenata “Antares presents” u goste dolazi Dženan Jahić poznatiji pod imenom Erius. Muzičar, producent i DJ koji godinama kroji svoj mračni i melodični zvuk i čeka trenutak da publici predstavi svoju umjetnost na njemu specifičan način. Subota je u Silver and Smoke-u rezervisana za G. Edd ALL NIGHT LONG.

U Jazzbinu u subotu dolazi Nikola Čubrilo Band.
Nikola Čubrilo Band (Nikola Cubrilo- gitara I vokal, Stefan Jocic- bas gitara I vokal, Dimitrije Mojsijevic- bubnjevi) je sastav koji predstavlja mladu i neumoljivu snagu domaćeg bluesa koji opremljen svojom posvećenošću i umećem može izaći na crtu i svirati rame uz rame sa svima onima koji predstavljaju nosioce i naslednike bluza i bluz roka u svijetu danas. Početak koncerta je 21 i 30, a ulaz je 5KM uz poštovanje VTP mjera.

U Pivnici Sarajevo petak i subotu provedite uz tamburaše.Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista