MENI

Dani umjetnosti

Danas počinju Dani umjetnosti UNSA

Otvorenje Dana umjetnosti UNSA bit će priređeno u petak, 26. maja, u 10.30 u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, nakon čega će uslijediti predstavljanje projekta “Slikar Behaudin Selimanović”koji uključuje panel, poetsko-dramski performans i izložbu profesora i učenika Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

Istog dana od 12.30 u Umjetničkom hangaru Kampusa UNSA planiran je trening “Zdravi pristupi životu” koji će voditi prof. dr. Lejla Šebić sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja UNSA, nakon čega će u 13.00 biti predstavljeni radovi studenata odsjeka Kiparstvo i odsjeka Slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti UNSA. Aktivnosti u Kampusu bit će zaokružene Javnim časom kamerne muzike studenata Odsjeka za gudačke instrumente i gitaru Muzičke akademije UNSA koji će početi u 13.15. Ovom prilikom predstavit će se Alex Mateescu (violina), Sara Barbara Bilela (violina), Emina Jahić (viola) i Hana Hamza (violončelo), studenti u klasi prof. Belme Alić i ass. Tamare Arsovski, i izvest će Gudački kvartet br. 1 Sergeja Rahmanjinova.

Program prvog festivalskog dana bit će zaokružen projekcijom filmova studenata Akademije scenskih umjetnosti UNSA koja će biti upriličena na Otvorenoj sceni Obala u 20.00. Tim povodom bit će predstavljeni filmovi “Mrtvi čvor” Ismire Mašić, “Justine” koji je režirao Luka Vlaho, i “Crvene bermude” Saše Peševskog.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista