hun

Homework HUB – Najavljena konferencija povodom međunarodnog dana obrazovanja

Homework HUB, prvi univerzitetski HUB u Bosni i Hercegovini, organizira za 24. i 25. januar konferenciju povodom Međunarodnog dana obrazovanja, saopćili su organizatori.

Konferencija pod nazivom “Quo Vadis, Academia?” ugostit će paneliste iz obrazovnog sektora, predstavnike mladih, koji će s drugim učesnicima podijeliti vizije budućnosti obrazovanja u BiH, ali i primjere obrazovnog sistema iz drugih zemalja.

Konferenciju će otvoriti direktor Homework HUB-a Mirza Rastoder, a nakon toga će se obratiti Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Prvog dana konferencije panelisti će biti profesori s različitih univerziteta iz Bosne i Hercegovine, kao i profesorice iz Dublina i Istanbula. Učesttvovat će i predstavnici srednjih i osnovnih škola, kao i drugih obrazovnih institucija. 

Drugi dan skupa je rezervisan za predstavnike mladih, studentska udruženja i organizacije koje predstavljaju mlade.

Organizovanje konferencije povodom Međunarodnog dana obrazovanje je samo jedan od načina promovisanja cilja Science is IN. Sve aktivnosti koje HUB organizuje imaju za cilj da približe važnost nauke i obrazovanja mladima u Bosni i Hercegovini.

Homework HUB je namijenjen svim srednjoškolcima i studentima čiji cilj je okupljanje mladih ljudi oko zajedničkog cilja obrazovanja, učenja, pripremanja ispita, rada na inovacijama, a sve to u opuštajućoj i motivirajućoj atmosferi.

Jedan od glavnih ciljeva Homework HUB-a je da postane prvi naučno-istraživački centar čiji će materijali biti pristupačni i na dohvat ruke studentima.

Homework HUB je postao prva dežurna čitaonica u regionu čije usluge članovi mogu koristiti stalno.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista