MENI

izlozba

Izložba “Atelijera Žitnjak” u Sarajevu

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine najavila je za 29. oktobar otvaranje izložbe ‘Atelijeri Žitnjak u BiH’, kao nastavak saradnje sa Gradskom galerijom Bihać. 

Otvaranje izložbe najavljeno je za petak u 19.00 sati, a bit će postavljena do 13. novembra i za javnost dostupna od 10.00 do 20.00 sati svakim danom (osim nedjelje)..

Zajednička izložba članova umjetničke organizacije Atelijeri Žitnjak te njihovih prijatelja i pridruženih članova spaja niz različitih kreativaca, čije stvaralaštvo povezuje inspiracija potaknuta zagrebačkim prostorom Atelijera Žitnjak (poznatim i kao Centar periferije).

Namjera izložbe je, prije svega, da okuplja ne samo članove kolektiva, nego i sve prijatelje savremene umjetnosti koji dijele njihova stvaralačka i životna opredjeljenja te ih osjećaju bliskima, pa čak i svojima.

U Umjetničkoj galeriji BiH djela će izložiti članovi korisnici Atelijera Alem Korkut, Boris Cvjetanović, Boris Greiner, Fedor Vučemilović, Hamo Čvrk, Kata Mijatović (voditeljica Galerije AŽ od 2005. do 2019.), Hrvoje Mitrov, Zoran Pavelić, Predrag Pavić i Vlasta Žanić. Osim navedenih izlagača na izložbi će biti prezentirani i radovi pridruženih članova AŽ Nevena Bilića, Ane Ratković Sobote, Igora Rufa i Gorana Škofića. Publici će biti dostupne i knjige i publikacije AŽ (tzv. Biblioteka od A do Ž) te izdanja umjetničke radionice Petikat, čiji su jedni od pokretača Cvjetanović i Greiner.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista