MENI

DSC_0030

Petar Grašo najavio besplatni koncert u Sarajevu 4. augusta na Trgu Prve brigade policije Stari Grad, prekoputa Vijećnice u Sarajevu 

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača, kompozitora i tekstopisaca koji uživa veliku popularnost na cijelom Balkanu danas je u Sarajevskoj Vijećnici najavio predstojeći koncert.

Dobitnik velikog broja muzičkih priznanja koji je pažnju javnosti privukao sa 16. godina na muzičkoj sceni traje već 27 godina i gdje god da se pojavi plijeni svojim izvedbama sa posebnim naglaskom na fenomenalne tekstove u Sarajevo kada su nastupi u pitanju dolazi nakon 3 godine.

Povod koncerta je obilježavanje 130. godišnjice kompanije Sarajevski kiseljak, a biće održan 04. augusta na Trgu Prve brigade policije Stari Grad, prekoputa Vijećnice u Sarajevu u suorganizaciji sa Oćinom Stari Grad.

Grašo je za sve zainteresovane najavio koncertni spektakl, širok repertoar pjesama i naravno dobru muziku i ples. Koncert je najavljen na simboličan datum prvi dan ljeta i “Svjetski dan muzike” iako je to bilo neplanski sam pjevač navodi kako se sve stvari dešavaju sa pravim razlogom.

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha, proglašenjem trga zvaničnom festivalskom tačkom Sarajevo Film Festivala na kojem su se okupile najveće svjetske i regionalne zvijezde, ove godine u saradnji sa Sarajevskim kiseljakom i Petrom Grašom nastavljamo pozicionirati Trg Prve brigade policije Stari Grad među najatraktivnije lokacije. Uvijek ćemo podržati događaje poput ovih koji na najljepši način prenose sliku Starog Grada širom svijeta. Pozivam sve da dođu u Stari Grad, na trg Prve brigade policije 4. augusta i uživaju u koncertu Petra Graše, a Sarajevskom kiseljaku, kao prepoznatljivom bh. brendu, od srca čestitam jubilej – 130 godina postojanja” rekao je Ibrahim Hadžibajrić Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo

Koncert Petra Graše nastavak je niza aktivnosti kojima Sarajevski kiseljak obilježava ovaj važan jubilej. Sarajevski kiseljak je 130 godina imao lani, no zbog pandemije koronavirusa organizirane su samo aktivnosti koje su bile moguće s obzirom na epidemiološke mjere. U partnerstvu sa Zemaljskim muzejom u Sarajevu je organizirana izložba predmeta iz Kiseljaka i okolice kako bi se podsjetilo na bogatu povijest, dugu tradiciju i značaj kiseljačkog kraja, a na izložbi su bile izložene i stare boce Kiseljaka. Pripremljena je i limitirana edicija Sarajevskog kiseljaka s etiketama koje su obilježile povijest ovog brenda. Priča o 130 godina dugom razvoju i uspjehu Sarajevskog kiseljaka prošle godine je pretočena u fotomonografiju koja je objavljena, a koncert Petra Graše u središtu Sarajeva bit će kruna proslave 130 godina Sarajevskog kiseljaka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista