MENI

Concert crowd - picture with a lof of people dancing i a concert, night club with raised their hands up! Amazing colours!
Concert crowd - picture with a lof of people dancing i a concert, night club with raised their hands up! Amazing colours!

Sarajevo i ovog vikenda nudi bogat sadržaj

Internacionalni festival folklora u Sarajevu u petak u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Lola

Prvi Internacionalni festival folklora u Sarajevu u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Lola počinje u petak, 05.08.2022. od 20 sati i 30 minuta i donosi dva dana programa. Očekuje se učešće minimalno 300 mladih iz Bosne i Hercegovine i regiona, a festival će se sastojati iz dva koncerta prilikom kojih će se uz tradicionalne zvuke izvoditi tradicionalni plesovi iz Bosne i Hercegovine i zemalja partnerskih organizacija.

Bentbaša Cliff Diving otvara 1. Sarajevo outdoor festival

Prvi Sarajevo outdoor festival otvara atrakitvni sporto-turistički događaj Bentbaša Cliff Diving koji će se održati u subotu, 06. augusta sa početkom u 17 sati. Sarajevo outdoor festival se održava u periodu od 06. augusta do 18. septembra, a ponuditi će slijedeće događaje: Skakavac Trail, Bentbaša Cliff Diving, Skakavac climb, Sarajevo Open Air, Hiking – Trekking & Via Ferrata po sarajevskim planinama, Sajam sporta na Skenderiji, BjelaDH 2022 i Enjoy outdoor Sarajevo, ali i mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja.

Goran Vinčić – stand up comedy show

U subota 06.08. u 21 sat u Tershouseu vas očekuje ludo spontana komedija Gorana Vinčića! Vaši osmjesi, aplauz i Vinčina energija je sve što je potrebno za sjajnu atmosferu! Vinča je jedan od šestorice članova BIS comedy kolektiva koji je zaslužan za nasmijavanje hiljada ljudi po cijeloj Hrvatskoj i šire! Ukoliko niste gledali Vinču, preporučamo prvi red. Ako ipak sjednete u zadnji red, ne brinite – i tamo će vas pronaći!

U subotu tradicionalni skokovi Bentbaša Cliff Diving 2022

U organizaciji ” SporTur” iz Sarajeva po osmi put biti će odžano takmičenje u skokovima u vodu ” Bentbaša Cliff Diving 2022 “. Opjevana u mnogim pjesmama , kultna sarajevska Bentbaša ponovo će “ugostiti” najuspješnije skakače iz BiH , regiona ,kao i drugih Evropskih zemalja. Svi ljubitelji ovog ekstremnog sporta dobiti će priliku ponovo gledati i uživati u atraktivnim skokovima.  Ovaj sportsko-turistički događaj održat će se u subotu 06. 08. s početkom u 17 sati. Na istoj lokaciji pod otvorenim nebom , After party u saradnji sa “Sarajevo Matinee” & ” Sound Beyond” sve do 23 sata.

Muzika uživo:

PETAK:

Viki Miljković-Bistra voda

Tarik Mulaomerović-Cheers Pub

Starbridge-City Pub Sarajevo

Epic Band-People’s Sarajevo

DJ Mida-Walter Club


SUBOTA:

Jašar Ahmedovski-Bistra voda

Epic Band-People’s Sarajevo

Dj FilipWalter Club

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista