MENI

3

Udruženje Oaza najavilo 12. “Sportske igre Oaze – SIO 2022”

Partnerska organizacija Udruženje Oaza s ponosom je najavilo 12. “Sportske igre Oaze – SIO 2022”, koje će se realizovati u period od 27. do 30. septembra u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Sarajevu.

Takmičenje će se održati u 7 sportskih disciplina: fudbal. košarka, plivanje, atletika, stoni tenis i boćanje.

🤝Podržano od strane Švedske nevladine organizacije MyRight-BiH- Empowers people with disabilities koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.

🏅 SIO njeguje zajedništvo uz maksimalno poštivanje i razvijanje individualnosti i slobode pojedinca, dajući jednake šanse svim učesnicima.

🏆 Prijateljstvo i sportski duh, promocija prava i mogućnosti osoba s invaliditetom tokom SIO najveće su njegove vrijednosti.

Primarni cilj SPORTSKIH IGARA OAZA je da kroz sport promovišu mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim invaliditetom, te time prvenstveno promijeni svijest ljudi, kako bi se stvorio ravnopravan status osoba s intelektualnim invaliditetom u društvu.

Tome dodajmo i zadovoljavanje prava grantovanih Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom Ujedinjenih nacija (Article 30 UN CRPD http://bit.ly/2MyAcsY).

Udruženje Oaza realizuje “Sportske igre Oaze” u okviru projekta “Moje pravo na sport” koji finansira MyRight- Empowers people with disabilities u okviru programa u Bosni i Hercegovini.

Prijavne formulare i više informacija možete naći na facebook stranici Udruženje Oaza i na slijedećim linkovima: https://udruzenjeoaza.ba/

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista