zimska carolijaaa

“Zimska čarolija na Skenderiji”

Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija i ove godine priprema i realizira projekat “Zimska čarolija na Skenderiji“, koja će biti svečano otvorena 29. novembra.

“Zimska čarolija na Skenderiji” bit će održana od 29. novembra 2021. do 31. januara 2022. godine. 

Građani su veoma pozitivno prihvatili taj jedinstven događaj u Sarajevu pred novogodišnje praznike. 

Da je programski sadržaj “Zimska čarolija na Skenderiji” kvalitetan, prosperitetan i zanimljiv projekt, pokazuju i činjenice da je plato Skenderije za vrijeme održavanja tog programskog sadržaja tokom 2020. godine posjetilo više od 125.000 posjetilaca, iako je u tom periodu COVID-19 bio vrlo intenzivan.

“Uistinu smo se potrudili da bude više sadržaja na jednom mjestu, da postojeće sadržaje koriste djeca, omladina i odrasli, da posjetioci mogu konzumirati bogatu ponudu tradicionalne bosanske kuhinje, pogledati izložbu tradicionalnih zanata i rukotvorina te bogat muzičko zabavni program”, kazao je direktor KJP Skenderija Amer Kapo za Fenu te dodao da program traje šezdeset dana u kontinuitetu. 

Posebno naglašava da će ove godine, pored najvećeg klizališta na otvorenom i čarobnih svjetlosnih dekoracija, za najmlađe, pa i one malo starije, na platou Skenderije biti postavljen 30 metara dug i šest metara visok ledeni tobogan.

U zatvorenom prostoru Skenderije, dvorani ‘Mirza Delibašić’, bit će sajam privrede i novogodišnji dječiji vašar.

Termin klizanja na ledenoj plohi platoa Skenderije je četiri KM, iznajmljivanje klizaljki kao i oštrenje klizaljki po tri KM te korištenje garderoba jedna KM. Spuštanje na ledenom toboganu je jedna KM, odnosno pet spuštanja tri KM.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista