MENI

999

Prošetajte kroz Pionirsku dolinu u Sarajevu kroz galeriju fotografija

Pionirska dolina je parkovni prostor kroz koji protječe Koševski potok i u kojem je do rata 1992-1995. godine bio smješten rekreacioni centar (zabavni park i zoološki vrt).

Danas Pionirsku dolinu najčešće posjećuju mališani, koji uživaju u upoznavanju sa životinjama i igri u Drvenom gradu, ali i ostalom sadržaju koji dolina nudi.

Površina od 8,5 hektara, različiti hortikulturni sadržaji, bogata flora i fauna, rekviziti za dječiju igru i zabavu, zoološki vrt… samo su mali broj atributa koji opisuju rekreaciono- zabavni centar „Pionirska dolina” i zoo vrt, samo 2 kilometra udaljenog od strogog centra grada, na području opštine Centar. Glavni ulaz nalazi se u ulici Patriotske lige 58. Pionirska dolina nudi posjetiocima predivan hortikulturno upotpunjen ambijent, za zabavu i rekreaciju na modernim rekvizitima za djecu i odrasle (autodrom, autići na električni pogon, vozić, gumeni grad, automobili, vrteška), igru i zabavu na dječijim igralištima sa toboganima, ljuljaškama, klackalicama, upoznavanje i posjetu nastambama gdje se mogu vidjeti razne životinje poput zebri, škotskog goveda, jelena i srna, mrkih medvjeda, te lama, klokana, dikobraza, pauna, rakuna, raznih vrsta peradi. U jednom vrlo atraktivnom objektu smještene su različite vrste majmuna, u drugom dijelu i egzotične vrste gmizavaca (boa, kajman, kornjače, iguana).’

Za one koji su voljni posjetiti dolinu donosimo i cjenovnik:
Ulaznice (karte za ulazak) u RZC «Pionirska dolina” i ZOO vrt
Dijete do 5 godina starosti Besplatno
Dijete od 5 do 15 godina 2,50 KM
Odrasla osoba 5,00 KM
Karte za korištenje rekvizita u RZC”Pionirska dolina” i ZOO vrt
Karta za korištenje rekvizita 2,50 KM
Karta za korištenje autića na autodromu 3,00 KM
Cijene karata važe od 04.01.2023. godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista