MENI

1

‘Bike Weekend’ u Mostaru donosi rekreativne vožnje i profesionalne utrke

Udruge HerzegovinaBike i Biciklistički klub Mostar organiziraju “Bike Weekend” događaj koji donosi mnogo uzbudljivih aktivnosti, od rekreativnih vožnji i profesionalne biciklističke utrke, do urbanih gradskih biciklijada koje podižu svijest o biciklizmu i okupljaju velik broj sudionika i djece.

Događaj će početi u petak, 22. rujna kada će se u okviru Europskog tjedna mobilnosti održati i III. Mostarska biciklijada nakon koje već u subotu slijedi još jedna biciklistička utrka “Hercegovina Classic”, najavili su organizatori.

Kako dodaju, događaj se završava u nedelju, 24. rujna svjetski poznatom Ćiro biciklijadom.

– Ideja Bike Weekend događaja došla je sasvim slučajno. Za rujan smo imali planove realizirati nekoliko biciklističkih događaja, a onda smo došli na ideju da ih sve uvežemo i napravimo jedan vikend pun biciklističkih događaja koji će privući velike mase svih ljubitelja outdoor aktivnosti, od najstarijih pa sve do onih najmlađih. Europski tjedan mobilnosti bio je sasvim logičan izbor u smislu određivanja datuma događaja i pokretanja ove sjajne priče – kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Mostarska biciklijada u petak

III. Mostarska biciklijada će i ove godine okupiti više stotina Mostaraca na biciklima u zajedničkoj vožnji gradom Mostarom.

Događaj će početi izložbenim programom u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog  u 12 sati, dok od 16.30 sati slijedi biciklistički poligon na kojem će najmlađi testirati svoje sposobnosti, a za najbolje od njih organizatori su osigurali nagrade.

U 18 sati kreće središnji događaj koji će ponovo okupiti više stotina biciklista na vožnji kroz Mostar, a tijekom kojeg će na određenom punktu djelatnici Sportskog saveza Grada Mostara dodijeliti nagrade najmlađim biciklistima.

Završetak biciklijade planiran je u 19 sati kada će uslijediti tombola i još jedno izvlačenje nagrada.

Utrka za Državno prvenstvo BiH

U subotu se održava cestovna biciklistička utrka “Hercegovina Classic” koju organizira udruga “HerzegovinaBike”, a koja će okupiti neke od najboljih biciklista iz zemalja regije.

Događaj će početi na platou ispred tržnog centra Mepas Mall, gdje je predviđen i start utrke.

Važno je kazati da se ova utrka boduje za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Otvorene prijave za Ćiro biciklijadu

Biciklijada na svjetski poznatoj Ćiro stazi bit će održana u nedjelju, a ovoga puta vozi se od Počitelja do Stoca.

Start biciklijade je u 10 sati na parkingu ispred restorana Storia, a zatim će se biciklisti zaputiti na put dug 31 kilometar prema Stocu, uz posjetu Nekropoli stećaka Radimlja i Starom gradu Vidoški gdje će ih sa ovim povijesnim lokalitetima upoznati iskusni vodiči.

Ovo je drugi put da se Ćiro biciklijada organizira na ovoj dionici, a voziti će se asfaltiranim dionicama prema Stocu na kojim gotovo i nema prometa.

Organizatori su osigurali i pratnju s kombi vozilom u kojem će se nalaziti servis i prva pomoć, a domaćini su za sve sudionike osigurali i okrijepu.

Prijavu za Ćiro biciklijadu svi zainteresirani mogu ispuniti na linku

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista