MENI

2

City i Real se namučili, novi poraz Juventusa, Amar Dedić odradio svih 90 minuta u remiju na gostovanju kod Chelsea

U sinoćnim okršajima nogometne Lige prvaka vidjeli smo brojna uzbuđenja, nekoliko iznenađenja uz fantastične preokrete. Odigrano je 9 utakmica. Najuzbudljiviji duel večeri odigran je na Allianz stadionu u Torinu gdje je Juventus poražen od Benfice rezultatom 1:2 i to nakon velikog preokreta.

Juventus je već u četvrtoj minuti poveo preko Arkadiusza Milika, koji lijepo pogađa glavom, ali je nakon VAR asistencije u finišu prvog dijela dosuđen penal za goste. Joao Mario je bio precizan za poravnanje. U 55. minuti vidjeli smo potpuni preokret. Lijep volej je nakon odbijene lopte pospremio u mrežu David Neres za konačnih 1:2.

Činilo se da ćemo iznenađenje vidjeti u duelu Manchester Cityja i Dortmunda, ali je domaćin nakon velikog preokreta slavio rezultatom 2:1. Jude Bellingham je doveo goste u vodstvo u 56. minuti, ali golovima Johna Stonesa i Erlinga Haalanda u posljednjih 10 minuta Građani preokreću rezultat.

Aktuelni evropski prvak Real Madrid imao je tešku utakmicu protiv Leipziga, a završena je rezultatom 2:0. Golove za Kraljeve u posljednjih 10 minuta utakmice postigli su Fede Valverde i Marcos Asencio.

Promjena trenera u Chelseaju nije dala instant-rezultat, pa su Plavci samo remizirali protiv Salzburga za koji je svih 90 minuta odradio naš Amar Dedić 1:1.

Irfan Peljto je dijelio pravdu u duelu Kopenhagena i Seville 0:0 dok je PSG s 3:1 slavio na gostovanju Maccabiju u Haifi. Napoli je slavio kod Rangersa u Glasgowu 0:3. Dinamo je poražen na gostovanju kod Milana 3:1, dok su Shaktar i Celtic podijelili bodove 1:1.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista