MENI

1

Hrvati predstavili dresove za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Hrvatski nogometni savez i njihov tehnički partner Nike predstavili su nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje će aktuelni svjetski viceprvaci prvi put nositi na predstojećim septembarskim utakmicama Lige nacija.

Prva garnitura dresa inspirisana je temom vatrenog srca, savršeno se uklapajući u strastven, radan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije. Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomjerno posloženi, donose pravo osvježenje, a na bijeloj površini sredine dresa, uz plavi Nikeov logo, i dalje se ističe grb Hrvatskog nogometnog saveza.

Rezervni dres prikazuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa; oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani tako da podsjećaju na plimu i oseku Jadranskog mora. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima također su u duhu hrvatske historije i tradicije s obzirom na to da su inspirirani historijskom hrvatskom glagoljicom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista