MENI

4

Nico Hulkenberg kandidat za novog vozača Haasa

Njemački vozač Nico Hulkenberg mogao bi se u potpunosti vratiti u Formulu 1 naredne sezone ukoliko upravo on bude izabran s liste kandidata za novog vozača Haasa.

Hulkenberg je postao “superzamjena” u Formuli 1 nakon što je mijenjao Sebastiana Vettela u Aston Martinu na prve dvije utrke aktuelne sezone. Isku ulogu je imao i 2020. godine kada je vozio na dvije utrke za Racing Point te osvojio 10 bodova.

Prošle su tri sezone otkako je 35-godišnji Nijemac bio F1 vozač s “punim angažmanom”, a tu ulogu je imao u Renaultu. Ipak, situacija bi se mogla promijeniti naredne sezone ukoliko mu pripadne mjesto u Haasu s obzirom na činjenicu da ugovor Micka Schumachera ističe na kraju ove sezone te da se vrlo malo priča o produženju saradnje. S druge strane, sve je više špekulacija o njegovom odlasku te upražnjenom mjestu u Haasu.

Direktor Haasa Guenther Steiner je za Motorsport rekao da je Hulkenberg na listi kandidata jer posjeduje superlicencu.

“Svi koji imaju superlicencu su kandidati. Mislim da je Nico kandidat kao i ostali jer ima tu superlicencu, a ranije je vozio u Formuli 1 te posjeduje iskustvo. Moramo donijeti najbolju odluku”, rekao je Steiner.

Ipak, uprkos špekulacijama, Steiner još uvijek ne isključuje mogućnost da mladi Schumacher ostane u timu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista