MENI

1

Nurkić o reprezentaciji: Sve je isto zadnjih 29 godina, samo ne bježimo preko piste od metaka kao 1994.

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić govorio je za emisiju NBA Arena na kanalu Arena Sport.

Tom prilikom je govorio i o reprezentaciji i učešću na posljednjem Evropskom prvenstvu.

“Svake godine isto, zadnjih 29 godina. Samo nismo bježali preko piste od metaka, kao oni 1994. Ostalo je sve isto. To je ono što najviše nedostaje nama – da imamo sistem kao sve zemlje u regionu. Izaberite zastavu koju god želite, samo nam dajte da igramo, da predstavljamo sve građane. Dajte nam sistem koji će na državnom nivou sve sportiste podržati”, rekao je Nurkić.

Podsjećamo, Zmajevi su takmičenje na Eurobasketu završili u grupnoj fazi, iako su prethodno srušili evropskog šampiona Sloveniju.

“Iskreno, najvažnije mi je bilo kako ćemo izgledati. Da ne budemo vreća za napucavanje. Svoje vrijeme sam trošio sa saigračima, objašnjavajući da je najvažnije kako ćemo igrati zajedno. Danas je tako – ako imate fizikalije, možete igrati sa svima. Trener je došao dvije sedmice prije prve utakmice i ne možete očekivati uspjeh, bez obzira koliko bi željeli da to ne utječe. Mislim da znate dovoljno o sportu da vidite da je to cirkus”, prisjetio se Nurkić.

Govorio je i o svojoj ulozi u Portlandu. Često ljubitelji košarke znaju reći da dobija premalo lopti u napadu, a ove sezone je počeo šutirati trojke.

“Uvijek sam i mogao šutirati trojke, a Billups mi vjeruje i dozvoljava to da radim. Kad igramo zajedno, nemamo nikakav problem. Najvažnije je da pobijedimo“, zaključio je.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista