MENI

91

Ubjedljiva pobjeda nogometnih kadetkinja BiH za povratak u A diviziju

U-17 reprezentativke pobijedile su danas u Ugljeviku odgovarajuću selekciju Kazahstana sa 5:0 u susretu trećeg kola grupe B2 drugog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Una Rankić u 16′ odlično prolazi kroz sredinu, ulazi u protivnički kazneni prostor i pogađa mrežu za 1:0. Ista igračica udvostručuje prednost bh. tima u 31′ iz jedanaesterca, a kojem je prethodio prekršaj u šesnaestercu Ailine Zharkynbek nad Ninom Pupić.

Nastavile su izabranice Ilije Lucića da napadaju i u drugom poluvremenu, te u 50′ lopta dolazi do Line Hadžikadunić koja sa oko 8 metara postiže treći gol za Bosnu i Hercegovinu. Nina Brnić u 70′ izvodi korner sa desne strane, a Una Rankić na drugoj stativi odlično reaguje i postiže het-trik. Na 5:0 povisila je Nina Brnić iz slobodnog udarca sa desne strane u 76′.

U drugom susretu grupe Crna Gora je sa 6:1 pobijedila Azerbejdžan.

Selekcija Bosne i Hercegovine je turnir završila na prvom mjestu sa maksimalnih 9 bodova, te će naredne sezone u prvom krugu da se takmiči u Ligi A. Crna Gora je osvojila 6 bodova, Azerbejdžan 3, a Kazahstan 0.

Kazahstan-Bosna i Hercegovina 0:5 (0:2)

Gradski stadion Ugljevik.

Sutkinja: Ana Maria Alexandra Terteleac (Rumunija).

Pomoćne sutkinje: Alexandra Apostu (Rumunija), Margot Jacobs (Belgija).

4. sutkinja: Viki De Cremer (Belgija).

Golovi: 1:0 Rankić (16′), 2:0 Rankić (31′ penal), 3:0 Hadžikadunić (50′), 4:0 Rankić (70′), 5:0 Brnić (76′).

Žuti kartoni: Ikeljić (BiH), Sarzhanova (Kazahstan).

Kazahstan: Madina Mukanova, Tomiris Rakhatzhan, Anel Dosbolova, Aruzhan Sarzhanova, Ailina Zharkynbek, Elmira Abdullayeva (62. Elvira Makhmutova), Zhanel Talasbayeva (82. Juliya Shram), Veronika Peressunko, Adina Izimbayeva, Valeriya Popova, Viktoriya Tsyganova (46. Nazym Aldanazar). Selektorka: Mariya Yalova.

Bosna i Hercegovina: Nadija Golubović, Selma Feriz (46. Dalal Bratović), Ivona Radošević, Amra Bećirović (66. Bogdana Milićević), Nina Brnić, Amila Abdukić, Ajla Ikeljić (46. Jovana Novaković), Ajla Građan (46. Anđelina Laketić), Una Rankić, Nina Pupić (79. Marijana Panić), Lina Hadžikadunić. Selektor: Ilija Lucić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista