MENI

2

Vranješ: Slavili smo Božiće i Bajrame radovali se pobjedama i tugovali nakon poraza zajedno

Banjalučki rukometaš i doskorašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladimir Vranješ u intervjuu za MONDO govorio je o svojoj reprezentativnoj karijeri, koju je okončao ove sezone.

Nije pretjerani optimista nakon penzionisanja lidera Zmajeva poput Nikole Prcea, Ivana Karačića, ali smatra da “podmlađenom” timu i novom selektoru Irfanu Smajlagiću treba pružiti podršku.

“Što se tiče naše reprezentacije, ne znam šta bih rekao da li je to podmlađivanje ili ne. Imamo dosta igrača od 29, 30 godina, samo su neki drugi igrači upali nakon što su se lideri tima oprostili. Žao mi je što se ne mogu dogovoriti za napredak bh. rukometa. Nebitna je nacionalnost, u toj ekipi ima i Srba i Hrvata i Bošnjaka i ne bi trebalo da bude opstrukcija u selekciji, da reprezentacija ide gore. Izabran je novi selektor, treba mu dati podršku, da proba da realizuje svoje ideje, da se BiH ustali na velikim takmičenjima. Mi smo bili na tri, dva Evropska i jedno Svjetsko prvenstvo, mislim da je to veliki uspjeh, ne znam da li je neka druga bh. selekcija to ostvarila u nekom drugom kolektivnom sportu. Imali smo šansi i za više, gubili smo za gol neke mečeve, neke nismo dobro završili administraciju, ali opet mislim da smo napravili dobar uspjeh za to vrijeme”.

Banjalučanin je dodao da je u 12 godina igranja za BiH sazrio i kao čovjek i kao rukometaš.

“Ja im želim sve najbolje, biću njihov navijač i dalje jer sam u tom timu proveo lijepih 12 godina. Naučio sam mnogo, stekao prijatelje za cijeli život jer smo bili pravi tim. Nikad se nije gledalo ko je ko i odakle dolazi. Slavili smo zajedno i Božiće i Bajrame, radovali se pobjedama i tugovali nakon poraza. Bili smo homogena ekipa i zato smo napravili rezultat. Naravno i selektori (Vojislav Rađa, Dragan Marković, Bilal Šuman i Ivica Obrvan, prim.aut) dali su doprinos i zahvaljujući njihovom vođstvu smo to ostvarili. Nadam se da se politika nikad neće uvući u sport jer je on važan za prepoznatljivost neke države u inostranstvu“, zaključio je Vranješ.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista