Radio M

Kao prva nezavisna radio stanica u ex-Jugoslaviji i široj regiji Balkana, Radio M je upisan u Registar javnih glasila 1990 godine , te je prvi ispunio programske, tehničke i ekonomske uslove za dobijanje trajne dozvole za emitovanje i u ex YU i u BiH.Signalom pokriva područje Kantona Sarajevo, Istočno Sarajevo, Lukavica, Pale, Trnovo , Kiseljak, Fojnica,Visoko, Vitez, Travnik,G.i D. Vakuf, Bugojno,Zenicu, Konjic, Jablanica,Mostar, KantonTuzla i jedini je radio iz Federacije koji pokriva širu regiju Banja Luke (cca 2.500.000 stanovnika zemaljskom mrežom frekvencija). Lidersku poziciju Radio M je do danas, i nakon 24 godine postojanja, zadržao isključivo kvalitetom muzike, aktuelnim i zanimljivim sadržajima, nepristrasnim i objektivnim informisanjem, kvalitetnim kadrovima koje sam educira, te vlastitom produkcijom programa !

Karakteristike

BIG HUMANS PEOPLE, u Londonu, u konkurenciji 100 zemalja svijeta – za trajno humanitarno angažovanje.
EUREKA s Lentom Evropske Unije, u Briselu – za inovacije u radio difuziji.
Više puta Najbolji radio u BiH – Savez novinara BiH.
Radio M je ponosni osnivač Lige humanih.

Nas radni prostor i oprema

Office building
Radio M pri produkciji i emitovanju radio signala koristi najsavremeniju opremu kojom upravljaju iskusni i profesionalni ljudi, sa dugogodišnjim iskustvom rada u muzickoj te radijskoj industriji.

Studio u kojem svakodnevno relaksirajući sadržaj popularnih radio emisija, u kojem se detalji sadržaja, kolorita i oblika, isprepliću kao sekvence ekvilajzera u muzici sa crveno crnim motivima.

Igre detalja zidnih obloga, radnih stolova i ostalog namještaja, koji u potpunosti odgovara modernom uređenju i doprinosi ugodnoj radnoj atmosferi datog prostora.

Prostor u kojem Radio M ekipa radi i kreira odise kreativnoscu te inovativnoscu i ujedno pruza ugodniji rad na poslu. Najmodernija oprema i svi instrumenti su obezbedjeni, kao i pojačala i prateća oprema koja je potrebna za produkciju i emitovanje radio signala širom naše drzave.


Vodstvo kompanije

25 godina postojanja prve nezavisne radio stanice na Balkanu. “Svaki početak je težak, za mene je to bila radost … smatrao sam da sam mnogo toga naučio tokom godina iskustva. Radio M je krenuo 18.09.1990 godine. Sve što smo radili radili smo sami, sami proizvodili voditelje, tonce, imali ekipu ljudi, tim na koji sam jako ponosan. Željeli smo da budemo gradski radio, radio koji vole ljudi slušat… sa programskim razmišljanjem puno muzike, a malo priče.” – Mirsad Ibrić (Vlasnik i osnivač)

Mirsad Ibrić

Vlasnik (Osnivac 3 M Music Company d.o.o)

Emina Ibrić

Član Uprave

Nejra Ibrić

Zamjenik direktora

Mirza M. Ibrić

Generalni direktor 3 M Music Company d.o.o

Alma Ibrić

Direktorica marketinga Radija M