MENI

ajmo na fuka

Narodno pozorište Mostar ove sedmice je publici pripremilo tri predstave

Narodno pozorište Mostar ove sedmice je publici pripremilo tri predstave, od kojih će dvije biti odigrane u Konjicu i Zenici.

Večeras će na na sceni Narodnog univerziteta Konjic, u okviru ovogodišnjeg Festivala glumca BiH, biti izvedena predstava “Ajmo na fuka” autora i režisera Dragana Komadine, nastala u koprodukciji NP Mostar i HNK Mostar.

U predstavi igraju Saša Oručević i Robert Pehar. Narodno pozorište u Mostaru dio je projekta Open City Mostar, kojeg organizuje Mostar Rock škola – Muzičkog centra Pavarotti u partnerstvu sa Gradom Mostarom, a kojeg podržava Evropska unija u Bosni i Hercegovini, te će u okviru istog publika imati priliku gledati pomenutu predstavu i u subotu, 18. septembra na sceni HNK Mostar.

Također, u okviru projekta Open City Mostar u srijedu, 15. septembra u 18:30 sati na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana komedija “Ne igraj na Engleze” autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila.

Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći… Da li će rezultat koji nestrpljivo iščekuju zaista promijeniti njihove živote? Dođite i otkrijte!

Ulaz na predstavu je besplatan, uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 9 do 14 sati. Broj mjesta je, u skladu sa epidemiološkim mjerama, ograničen.

Zatim, u subotu, 18. septembra nastupaju na Festivalu bh. drame Zenica 2021. sa višestruko nagrađivanom predstavom “Identitluk” režiserke Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, nastala u koprodukciji NP Mostar, HNK Mostar i SIU Mostar.

U predstavi igraju: Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Nedim Malkočević i Dražen Pavlović.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista