MENI

sean-diddy-combs-2023-met-gala-billboard-pro-1260

Sean ‘Diddy’ Combs optužuje kompaniju za pića Diageo za rasnu diskriminaciju

Sean ‘Diddy’ Combs je optužio izvršne direktore kompanije za alkoholna pića Diageo za rasnu diskriminaciju u novoj tužbi.

Rapper i producent je podnio tužbu u srijedu protiv britanskog diva za pića zbog njihovog zajedničkog poduhvata.

Prema dokumentima suda u New Yorku, advokati Seana ‘Diddy’ Combsa tvrde da su dužnosnici Diagea namjerno potkopavali njihovo partnerstvo zanemarivanjem marki Combs Wines and Spirits, uključujući votku Ciroc i tekilu DeLeon.

“Javno, Diageo – višemilijarderska kompanija za alkoholna pića čije su dionice javno kotirane, se predstavlja kao lider u raznolikosti i inkluziji”, navodi se u tužbi koju prenosi The Guardian. “Umjesto jednakog tretmana, Diageo je tretirao gospodina Combsa i njegove brendove gore nego druge jer je on crnac. Diageo je stereotipizirao Ciroc i DeLeon, očigledno odlučivši da su to ‘crni brendovi’ koji bi trebali biti usmjereni samo prema ‘urbanoj’ publici.”

Advokati za Combsa tvrde da je posvećenost Diagea raznolikosti “laž”, tvrdeći da kompanija nije bila “spremna jednakom tretmanu svojih crnih partnera čak i kad su to izričito zahtijevali ugovori”.

Combs traži sudsku odluku “o pružanju jednakog tretmana” koji su njegovi advokati tvrdili da je Diageo “ugovorno obećao”.

U tužbi se navodi da Combs Wines and Spirits planiraju podnijeti tužbu za “milijarde dolara odštete zbog zanemarivanja i kršenja ugovora” u posebnoj tužbi.

Reagirajući na pravne postupke, glasnogovornik Diagea je rekao: “Ovo je poslovni spor i žao nam je što je gospodin Combs odlučio predstaviti ovu stvar kao nešto drugo.

“Naša nepokolebljiva posvećenost raznolikosti unutar naše kompanije i zajednica koje služimo je nešto što vrlo ozbiljno shvaćamo. Kategorički odbacujemo optužbe koje su iznesene i energično ćemo se braniti na odgovarajućem forumu.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista