MENI

Da li ste koristili i pri tome uživali u benefitima aromatizovane soli?

Aromatizirana sol sa dodacima olakšava začinjavanje hrane, pospješuje okus i uz to je zdrava.

Baza je, naravno, morska sol, a kad je kupujete neka bude krupna, po mogućnosti ručno ubrana.

Nakon što krenete u berbu svog začinskog bilja (nemojte ih baš do kraja “ošišati”, ostavite si malo mirisnih listića za pripremu nekih drugih jela), operite ga i ostavite nekoliko dana na papirnim kesama da se dobro osuši.

Kako biste pripremili finu mješavinu stavite bilje u multipraktik, dodajte sol te miješajte nekoliko sekundi. Volite li ipak krupniju varijantu, začinsko bilje usitnite u mužaru i pomiješajte ručno s krupnom soli.

Mješavinu stavite u čistu i suhu staklenku i dobro zatvorite. Ako ste odlučili raditi sol s limunom, nabavite onaj koji nije prskan, a nakon što naribate koricu, također je dobro osušite, jer sol jako voli vodu i upit će svaku kapljicu i potom se zgrudvati i zalijepiti, a to nipošto ne želimo. Savjet: sol uvijek uzimajte suhom kašikom, a nikako ne prstima koji mogu biti vlažni.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista