Ljuta ili slatka, mljevena crvena paprika nezaobilazan je začin u gotovo svakoj kuhinji. Posebno kad jedemo više zasitnih variva, gulaše i paprikaše i općenito jela na kašiku.
Kad saznate koliko je zdrava poželjet ćete je jesti i češće, što stvarno nije teško. Papriku vrlo lako možemo dodati i u druga jela: složence, razne namaze (od sira, humusa, patlidžana), supe i slično… I isplatit će se jer je crvena paprika bogata ne samo antioksidansima već i vitaminima i mineralima.
Crvena paprika, bilo da se radi o slatkoj ili ljutoj u samo 6 grama ima svega 19 kalorija, a sadrži čak 13% dnevno potrebne količine vitamina A, 13% dnevno potrebne količine vitamina E, 9% dnevno potrebne količine vitamina B6 i 8% dnevno potrebne količine željeza!
Dobra je za zdravlje očiju, smanjuje upalne procese, može poboljšati razinu holesterola, ima antikancerogeni učinak, djeluje na razinu šećera u krvi i na cjelokupno bolju krvnu sliku. Zato neka ovaj začin obogati okus vaših jela svakodnevno.