MENI

images

Mekane i sočne domaće kiflice s džemom: Imamo recept!

Domaće kiflice su pravi izbor kad poželite nešto slatko za doručak ili užinu.

Mekane, mirisne i sočne, ove kiflice s džemom idealne su za početak dana ili kao lagani desert, a sigurno će oduševiti i djecu.

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 100 ml kisele vode
  • 90 ml ulja
  • 280 g brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • Manji omjer soli
  • Džem po izboru za punjenje

Priprema:

1. U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke i umijesite mekano tijesto. Pokrijte posudu i ostavite da nadođe oko sat vremena.
2. Nadošlo tijesto istanjite u obliku kruga, pa isjecite na trouglove. Svaki trougao napunite džemom po izboru i urolajte u kiflicu.
3. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta, dok kiflice ne postanu zlatno-smeđe.

Njihov miris će vas podsjetiti na toplinu doma, a svaki zalogaj donosi užitak.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista