Kuhinjsko začinsko bilje obuhvata cijeli niz biljaka koje se mogu koristiti svježe ili sušene kao začini za topla i hladna jela
Začinsko bilje ima dugu tradiciju. Od začinskog bilja mogu se proizvesti čajevi, preljevi, ekstrakti, tinkture i ljekovite masti.
Međutim, začinsko bilje ne mora se koristiti samo kao prilog jelima, već nudi bogat izbor i u obliku čaja. Paleta seže od jednostavnih biljnih čajeva, koji se spravljaju za užitak, sve do medicinskih mješavina, koje mogu pomoći pri gotovo svim oblicima tegoba. Dakle, ako želite obogatiti svoj vrt, balkon ili kuhinju finim začinima, evo nekoliko ideja.
Prvo, lavanda. Zbog svog mirisa ova se biljka danas široko koristi u mnogim dijelovima svijeta. Ne služi samo kao ukras, već pruža i fizičko olakšanje tjelesnih bolova.
Druga na listi je aloe vera. Ako volite pripremati domaće lijekove, onda je ova biljka prava za vas!