Spoj ova dva omiljena deserta stvara savršen kolač – lagan, bogatog okusa i vizualno primamljiv. Umjesto dugog pečenja, sve se priprema hladnim postupkom, što znači da desert možete napraviti unaprijed i ostaviti u frižideru dok ne dođe vrijeme posluživanja.

Upravo zbog toga, tiramisu cheesecake bez pečenja postaje sve popularniji izbor kada želimo pripremiti nešto posebno, a da ne provodimo sate u kuhinji.
Posebnost ovog deserta leži u slojevima. Tu je hrskava čokoladna podloga, bogata i baršunasta krema od mascarponea i krem sira, te mirisni piškoti natopljeni kafom koji daju karakterističan tiramisu šarm.

Završni sloj šlaga i kakaa daje mu neodoljiv izgled i okus kojem je teško odoljeti.
Zahvaljujući ovoj kombinaciji poznatih okusa u novom ruhu, tiramisu cheesecake brzo postaje favorit na porodičnim okupljanjima, rođendanima ili kao mala poslastica samo za vas.
Sastojci:
- 200 g čokoladnih keksa ili digestiva
- 2 kašike kakaa u prahu
- 100 g otopljenog maslaca
- 400 g punomasnog krem sira
- 250 g mascarponea
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašika vanilije
- 200 ml slatkog vrhnja
- 150 ml jake crne kafe (ohlađene)
- 12 piškota
- Kakao u prahu za posipanje
- Šlag za dekoraciju
Priprema:
U blenderu usitnite kekse i kakao, dodajte otopljeni maslac i dobro sjedinite. Smjesu utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak.
U posudi izmiksajte krem sir, mascarpone, šećer i vaniliju dok ne postane glatko. Posebno umutite vrhnje u čvrsti šlag i lagano ga umiješajte u kremu.
Na podlogu stavite polovicu kreme, a zatim složite piškote kratko umočene u kavu. Preko njih rasporedite ostatak kreme i poravnajte.
Pokrijte folijom i ostavite u frižideru najmanje 8 sati, najbolje preko noći.
Prije posluživanja dodajte šlag po želji i pospite kakaom.
Dodatni savjet:
Ako želite dodatnu aromu, u kafu možete dodati malo likera od kave ili amaretta. Desert se odlično slaže i s tamnom čokoladom narezanim na listiće ili s malo naribane narančine korice za svježinu.









